Kunnen vlinders om met extreem weer?

Al in 2008 werd in de Climatic Risk Atlas of European Butterflies voorspeld hoe verspreidingsgebieden van dagvlinders zullen verschuiven of inkrimpen. Maar over de impact van extreme weersomstandigheden zoals hitte of overvloedige neerslag was nog maar nauwelijks iets geweten.

Verkiezing Vogel van het Jaar 2017

Met de verkiezing van de ‘Vogel van het Jaar’ zet Vogelbescherming Vlaanderen elk jaar twaalf vogelsoorten in de kijker. Twaalf soorten waarvan de ene al wat bekender, kleurrijker of zeldzamer is dan de andere. Maar alle twaalf zijn ze een plaats in de schijnwerpers waard. Jij bepaalt mee welke soort in 2017 de titel 'Vogel van het Jaar' mag dragen. Stemmen kan nog tot 18 november.

Bever belangrijk in de natuur

Wat we van de bever vooral opmerken zijn de sporen die hij achterlaat in zijn eigen territorium, zoals knaagsporen, wissels of burchten. Met de sporen die deze wateringenieur nalaat kan de bever gezien worden als een motor die de tandwielen van het ecosysteem in beweging brengt.

Tentoonstelling 'Een Beestige Boel. Dieren onderweg' in De Vroente, Kalmthout

Op een speelse manier leren over hoe dieren zich makkelijk en veilig tussen hun leefgebieden kunnen verplaatsen? Geïnspireerd door Suske en Wiske ontdek je waarom vissen soms de trap nemen of padden tunnels nodig hebben.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >

 • Najaar 2017

 • Leie
  Kanaal Roeselare - Leie

 • Voorjaar 2018

 • Kanaal Gent-Terneuzen
  Brugse Vaart
  Kanaal Gent-Brugge-Oostende
  Afleidingskanaal van de Leie
  Boudewijnkanaal
  IJzer

Vaar mee op Facebook!