Driemaandelijkse uitgave van De Milieuboot vzw / nummer 58 / september 2009
Inhoud
Het startschot voor Water4all is gegeven

Op vrijdag 11 september 2009 is om 9.30u het startschot gegeven voor Water4all, een project van de provincie Vlaams-Brabant, dienst Leefmilieu. Het 5de jaar Wetenschappen-Wiskunde en Moderne Talen-Wetenschappen van het Koninklijk Atheneum 2 Ring van Leuven mochten als eersten dit schooljaar kennis te maken met de waterloop in hun buurt, de Dijle, en zo te ontdekken wat hun plaats in de weg van het water is en te begrijpen waarom integraal waterbeheer in en rond hun school zo belangrijk is. Ook in de namiddag werd een dergelijk ‘veldwerk’, dit keer aan de Winge, georganiseerd door het Water4all-team voor de leerlingen van het 5de jaar Wetenschappen-Sport.
Andere groepen gingen op bezoek bij een wateractor. In de voormiddag werd een bezoekje gebracht aan de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Leuven, in de namiddag aan de Molen in Rotselaar.
Ook waterrecreatie kwam aan bod. Gedurende de volledig dag konden leerlingen fietsen, wandelen of zwemmen rond of in de Plas van Rotselaar.

Het project is voor alle secundaire scholen in de provincie Vlaams-Brabant. Water4all voorziet 6 activiteiten (3 binnen en 3 buiten). Voor drie ervan (de wandeling, het veldwerk en het rollenspel) wordt steeds voor begeleiding gezorgd. Ook handleidingen worden kant en klaar aan de leerkracht aangeboden.
Voor MOS-scholen is deelnemen gratis.

Interesse, maar je wil het project eerst beter leren kennen? Doe dan mee aan een kennismakingsactiviteit en proef het integraal waterbeheer op school of in de omgeving. Kies één van de activiteiten en een Water4all-expert zorgt voor begeleiding.

Dit schooljaar zijn al verschillende scholen aan de slag met Water4all. Een studiedag is gepland voor woensdag 14 oktober. Leerkrachten kunnen er informatie verzamelen over het project en kunnen eveneens reeds proeven van de verschillende activiteiten. U kan zich inschrijven via de website www.water4all.be.

Uitgebreide info en inschrijven: www.water4all.be.
Je kan ook bellen op 053 72 94 26 of mailen.

 
Inhoud

De Milieuboot vzw
De Gheeststraat 16 -
9300 Aalst - tel. 053 72 94 20 - fax 053 80 87 43
E-mail - www.milieuboot.be
Reacties op de nieuwsbrief en/of voorstellen voor artikels zijn welkom via e-mail.

De werking van De Milieuboot wordt gesteund door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. Redactie: Dolores Baita, Sophie Boitsios, Christine Braet, Annelies De Graeve, Mieke De Leeuw, Pieter Meeremans, Kathleen Van Damme, Martine Van de Vijver

Vormgeving: Els Vanhaeght & Angelique Corthals

ICT consultancy: Gunter Van Dyck, Kenneth Demaret