Nummer 75 - juni 2014
Terug

Fiets mee: 'De Dender van bron tot monding' op 6, 7 en 8 juli 2014


Grenzeloze Schelde viert dit jaar haar 20ste verjaardag. Voor die gelegenheid neemt haar werkgroep Dender je samen met De Waterkant en Contrat de Rivière Dendre op sleeptouw van Ath tot Dendermonde tijdens een verjaardagsdriedaagse. Je krijgt een beeld van de gehele Dender, haar watersysteem en het omgevende landschap. In 6 Dendersteden zullen er ontmoetingsmomenten zijn met speciale genodigden: in Ath, Lessines, Geraardsbergen, Ninove, Aalst en Dendermonde.

Je verneemt info uit eerste hand, in een vrijmoedige sfeer op het 'terrein', in directe confrontatie met de Dender, het landschap, de omringende natuur, de overstromingsgebieden, de Dendersteden en -gemeenten en dit tijdens een bruisende combinatie van fietsen, geleide bezoeken en wandelingen over de gewestgrens heen.

De Denderdriedaagse wil het politieke en maatschappelijke draagvlak mee helpen verbreden om de rivier en haar omgeving ecologisch, economisch, landschappelijk en toeristisch-recreatief op te waarderen en om de volgende jaren de overstromingsproblematiek aan te pakken.


zondag 6 JULI 2014:
Verkenning van het brongebied van de Dender, van Ath als stad aan het water en van het Kanaal Blaton-Ath - 40 km - met de fiets of de bus.

maandag 7 JULI 2014:
Verkenning van de Denderregio rond de gewestgrens: van Ath, via Lessines en Geraardsbergen naar Ninove - 40 km - met de fiets.

dinsdag 8 JULI 2014:
Verkenningstocht naar de monding van de Dender in de Schelde: van Ninove, via Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke naar Dendermonde - 30 km - met de fiets.

Voor meer details over het programma en de afspraakplaatsen, klik hier.


Deelnameprijs:
afhankelijk van het aantal dagen waaraan je deelneemt, betaal je:
€ 30 p.p. voor 1 dag, € 55 p.p. voor 2 dagen, € 80 p.p. voor 3 dagen.
50% korting mogelijk voor leden van (milieu- en natuur)verenigingen, studenten en particulieren.
Bij de prijs zijn inbegrepen: het georganiseerd vervoer (ook voor de fietsen) zowel 's morgens als 's avonds van eindplaats naar startplaats, de bezoeken, de lunch, de busrit (enkel op zondag 6 juli) en bezemwagen. Je brengt je eigen fiets mee.

Inschrijven:
je schrijft vooraf in aan de hand van het inschrijvingsformulier en dit uiterlijk op 25 juni.
Het aantal deelnemers per dag bedraagt minimum 20 en maximum 50.
Ten laatste enkele dagen voorafgaand aan de activiteit en na ontvangst van betaling krijg je een bevestiging van je deelname en alle praktische informatie.

Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières staat dit jaar in de bloemetjes!
20 jaar geleden werd de vzw in het leven geroepen als uitloper van de actiegroep Dender-SOS-Dendre die toen al enkele jaren met plaatselijke groepen, bewoners en politici acties organiseerde in Vlaanderen en Wallonië tegen de Dendervervuiling en voor schoon water.

Naar aanleiding van deze 20ste verjaardag wordt 3 dagen lang de Dender met haar lange strijd voor een verbeterde waterkwaliteit, maar ook met haar huidige problemen van wateroverlast en haar oude en nieuwe troeven in de belangstelling geplaatst.
Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières is een tweetalige organisatie én een overleg- en samenwerkingsverband van natuur- en milieuverenigingen en personen actief in het Scheldebekken. Samen zetten zij zich in voor een integraal en grensoverschrijdend waterbeleid en benadrukken daarbij het belang van overleg en coördinatie tussen de verschillende landen en gewesten.

Je bent van harte welkom op deze interessante én gezellige zomeractiviteiten in de groenblauwe Dendervallei!

Meer info: 02 2 201 08 08 - E-mail - www.grenzelozeschelde.be


De Denderdriedaagse is een organisatie van Grenzeloze Schelde - werkgroep Dender, De Waterkant, Contrat de Rivière Dendre m.m.v. van o.a. Natuurpunt, Dendervallei, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Dendergemeenten.

Terug

De Milieuboot vzw - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20
- www.milieuboot.be - Uitschrijven