Nummer 76 - september 2014
Terug

NATUUR- & MILIEUEDUCATIE

Vaar mee met de milieuboot!
Schrijf in voor 2014 en voorjaar 2015!

Momenteel vaart de milieuboot op het Kanaal Leuven-Dijle, in oktober op het Netekanaal, de Rupel en een stukje Zeeschelde. In het voorjaar zijn het Kanaal naar Charleroi, het Zeekanaal Brussel-Schelde, het Netekanaal en het Albertkanaal aan de beurt.

Interesse om er bij te zijn? Schrijf dan vlug in via onze website!
Je vindt er een overzicht van de tochten, alle praktische info én een inschrijvingsformulier.
We zijn ook telefonisch bereikbaar op het nummer 053 72 94 20 of per .

Tijdens de weekdagen zijn scholen van harte welkom. Maar ook voor wie graag met de familie of vrienden of zijn vereniging meevaart, staan er tochten op het programma.
Op zaterdag 27 september kan je bv. meevaren van Mechelen naar Kampenhout en terug, op zondag 5 oktober vaart de milieuboot op het Netekanaal van Duffel naar Emblem en terug en op woensdagnamiddag 8 oktober van Duffel naar Viersel en terug!

Let wel, de milieuboot vaart maar uit met minstens 25 deelnemers. Met 55 deelnemers is hij volzet.

Graag tot op de milieuboot!

Het project ‘Educatieve milieuboottochten’ wordt gesubsidieerd door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid.

Stad Leuven nodigt uit voor een gratis milieuboottocht
op 21 september

De werkgroep 'Water in de Stad' van Grenzeloze Schelde en de stad Leuven i.s.m. De Milieuboot laten je graag het water in en om Leuven ontdekken: je verkent de ruimere stedelijke omgeving vanaf het Kanaal Leuven-Dijle tijdens een geleide boottocht van Leuven naar Herent en terug. Aansluitend is er een ‘waterwandeling’ doorheen de stad. Je gaat op zoek naar water in de stad en staat stil bij de rol van water en groen in stadsontwikkelingsprojecten, met focus op het Sluispark.

Deelname is gratis, wel vooraf inschrijven op of bel naar 016 27 24 07. Aanvang om 10u aan boord van de milieuboot (Aarschotsesteenweg t.h.v. nrs 20-36). Einde om 13.30u.

Zoek je nóg een leuke activiteit voor de namiddag, dan zijn er in het teken van 'Vaartkomopzondag' nog heel wat activiteiten!


Hoedje af voor de propere Kleine Nete. Kom mee wandelen, fietsen, kajakken of mountainbiken!

Elke dag werkt Aquafin samen met de Vlaamse Milieumaatschappij, aannemers, studiebureaus en gemeenten aan propere waterlopen.
De Kleine Nete is de eerste rivier in Vlaanderen die een goede waterkwaliteit bereikt heeft. En dat wordt gevierd! Iedereen is welkom op Chap'eau op 28 september in Lichtaart. Chap'eau, dat is genieten van een dagje sport en ontspanning op en rond de schoonste waterloop van Vlaanderen. Kom mee wandelen, fietsen, kajakken of mountainbiken en schuif aan bij de barbecue.

Meer informatie vind je op www.chap-eau.be.

Week van het Bos in het teken van 'De Groote Oorlog'

Onder het motto 'Onze oud-strijders zijn springlevend' staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van De Groote Oorlog. Van zondag 12 tot zondag 19 oktober zullen in talrijke Vlaamse natuurdomeinen en bossen kleine en grote oorlogsverhalen verteld worden vanuit het oogpunt van de natuur.
Tijdens boswandelingen, belevingstochten en kinderspeurtochten zullen boswachters, gidsen en historici het publiek rondleiden op zoek naar fauna en flora die kunnen getuigen over WOI. De Week van het Bos 2014 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+ en Natuurpunt.

Hou de website in het oog, op regelmatige tijdstippen worden er nieuwe verhalen gelanceerd. Je kan er ook zelf je mooie, grote, kleine, inspirerende ervaringen delen!

Beneluxconferentie 2014 - 'Leren in transitie'

Tijdens de Beneluxconferentie op 18, 19 en 20 november 2014 in het Vlaams Administratief Centrum vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent wordt de rol van educatie in een transitie naar een groene economie bediscussieerd.
De conferentie is voor iedereen met aandacht voor leren via transitie: vormingswerkers, trekkers van transitie-initiatieven, ontwikkelaars van educatief materiaal, projectmedewerkers, educatoren van NME-centra, beleidsmedewerkers, pedagogische begeleiders, leerkrachten, duurzaamheidsambtenaren, studenten, enz.

De conferentie wordt georganiseerd door het Vlaamse Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, het Benelux Secretariaat-Generaal en de Benelux-Werkgroep ‘Educatie, Informatie en Communicatie voor Natuur-en MilieuEducatie (NME) en Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO)’.

Meer info

Terug

De Milieuboot vzw - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20
- www.milieuboot.be - Uitschrijven