Nummer 76 - september 2014
Terug

5 oktober 2014: officiële inhuldiging project Barbierbeek in Kruibeke

De Barbierbeek is een wondermooie beek, kronkelend doorheen een beschermd landschap van bolle akkers. Maar de druk op de beek was groot omdat op heel wat plaatsen de oevers tot tegen de waterloop in gebruik waren als akkerland. Om de Barbierbeek als meanderende waterloop te beschermen tegen erosie en sedimentvorming heeft de provincie Oost-Vlaanderen een deel van de beek opnieuw ingericht, stroomafwaarts de E17 op grondgebied van de gemeente Kruibeke. Dit gebeurde over een strook van 600m in vogelvlucht - door de vele meanders is de Barbierbeek er eigenlijk zo’n 1200m lang - vanaf het knuppelpad tot aan de monding van de Groendambeek in de Barbierbeek. Op de linkeroever is een bufferstrook aangelegd die vanaf 2015 door schapen begraasd zal worden. Populieren, wilgen en zwarte els zullen er de oorspronkelijke vegetatie en het landschapszicht helpen herstellen. Op de rechteroever is er nu een laarzenpad dat aansluit op de bestaande wandeling van de vzw KRUIN en Natuurpunt.

De provincie Oost-Vlaanderen, de gemeente Kruibeke en vzw KRUIN nodigen je van harte uit op zondag 5 oktober voor de officiële inhuldiging van het project Barbierbeek.

Een voorstelling van de nieuwe inrichting, een korte geleide wandeling via het nieuw aangelegde laarzenpad en het bestaande knuppelpad staan op het programma. Je wordt verwelkomd met een koffiekoek en de activiteit wordt afgesloten met een drankje.
Ook kinderen zijn welkom! Samen met het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek nemen ze een duik in het waterleven van de Barbierbeek en vernemen ze hoe proper de beek is.

Deelname is gratis, wel graag vooraf inschrijven.
Aanvang: 9.30u | Einde: 12u
Locatie: Beekstraat t.h.v. de Barbierbeek, 9150 Kruibeke (plan)
Voorzie aangepaste kledij. Laarzen of hoge stapschoenen zijn aangewezen.

Een initiatief van de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Oost-Vlaanderen i.s.m. De Waterkant vzw, gemeente Kruibeke en vzw KRUIN

Gelezen in de Waterstand juli 2014, de nieuwsbrief over het waterbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen

Terug

De Milieuboot vzw - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20
- www.milieuboot.be - Uitschrijven