Nummer 87 - december 2017
Terug

NATUUR- & MILIEUEDUCATIE

Komende lente: met de milieuboot in de buurt van Gent, Brugge, Oostende, Nieuwpoort, …

In het voorjaar 2018 kan je opnieuw meevaren met de milieuboot. Het is een unieke kans om de kanalen en rivieren in je eigen streek op een originele en boeiende manier te ontdekken!

  • Kanaal Gent-Terneuzen vanuit Gent of Zelzate: van 19 februari tot 11 maart 2018
  • Brugse Vaart, het Kanaal Gent-Brugge-Oostende en het Afleidingskanaal van de Leie vanuit Deinze en Gent: van 12 maart tot 18 april 2018
  • Kanaal Gent-Brugge-Oostende vanuit Aalter, Brugge of Oostende: van 19 april tot 30 mei
  • Boudewijnkanaal vanuit Brugge: van 26 april tot 16 mei
  • IJzer vanuit Nieuwpoort of Diksmuide: van 31 mei tot 6 juni

Interesse om mee aan boord te springen van de milieuboot?
Je vindt op onze website een overzicht van de tochten, info over het programma en een inschrijvingsformulier.

Voor scholen zijn nog enkele plaatsen vrij (€ 4 per leerling). Schrijf in en wij nemen contact met je om de mogelijkheden te bespreken.
Tijdens de weekends en op woensdagnamiddagen verwelkomen we milieuraden, gezinnen, vriendengroepen, families. Inschrijven kan via onze website, per of met een telefoontje naar 053 72 94 20!

De milieuboot is er ook voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs. In het kader van de Geïntegreerde Proef of Onderzoekscompetentie of een project voor de richting STEM kunnen zij aan boord van de milieuboot onderzoek uitvoeren op een waterloop. Meer info: neem contact met .

Volg ons op facebook. Je vindt er reacties, actuele foto’s en nieuws over onze Educatieve Milieuboottochten.

Graag tot op de milieuboot!

De Milieuboot organiseert de Educatieve Milieuboottochten met de steun van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.


NMEDO-cursus 2018 in De Helix

Op 28 februari 2018 start de driedaagse cursus over NMEDO (Natuur- en Milieueducatie en Educatie voor Duurzame Ontwikkeling) in De Helix in Geraardsbergen (Grimminge). Met een groep mensen uit de educatieve sector van natuur, milieu of duurzame ontwikkeling leer je tijdens de NMEDO-cursus heel wat bij over verschillende educatieve principes en praktijkvormen.

Tijdens de informele momenten ga je in gesprek met de andere deelnemers en krijg je uitgebreid de kans om collega’s uit andere organisaties te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en te werken aan je professionele ontwikkeling.
De cursus is zowel voor professionelen als vrijwilligers bedoeld. Deelnemen kan enkel als je het programma van 28 februari tot en met 2 maart volledig volgt. Het aantal deelnemers is beperkt tot 60.

Bekijk het programma en schrijf in!

Verklein jouw eigen plastic footprint

Wil jij je eigen plastic footprint verkleinen? De Plastic Soup Foundation lanceert de app My Little Plastic Footprint.
Met My Little Plastic Footprint krijg je diverse mogelijkheden om je eigen plastic footprint te verkleinen.

Download de app

Beestige Klas, nieuw klaspakket over de natuur van WWF

Het Beestige klaspakket bestaat uit:

  • Een inleidende video om het klasgesprek over het belang van de natuur te starten. Ga naar www.bureauvoornatuurcontrole.be en ontdek de clip van koning Ferdinand. Download het clipje hier.
  • Een lesactiviteit over de verschillende diensten die de natuur ons levert.
  • Spelborden en de nodige kaartjes zijn toegevoegd in het pakket.
  • Filmposters voor in de klas

In de videoclip roept het Bureau voor Natuurcontrole kinderen op om de natuur af te schaffen. Een interessant uitgangspunt waarbij de leerlingen de kans krijgen te reageren en na te denken waarom natuur voor hen belangrijk is. In één lesuur ontdekken ze spelenderwijs de vele ecosysteemdiensten die de natuur ons levert.

Bestel gratis pakket

Terug

De Milieuboot vzw - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20
- www.milieuboot.be - Uitschrijven