De Milieuboot uit Vlaanderen zoekt

SCHIPPERSECHTPAAR
voor aangenaam seizoenswerk tot eind oktober 2019.

U bent een uitstekende schipper en beschikt over de nodige ervaring om het goed uitgerust schip (verbouwde spits) waarop u samen met uw partner een seizoen lang verblijft, veilig te besturen en te onderhouden.

U beschikt beiden over de nodige vaarbewijzen. De Vlaamse waterlopen trekken u aan, weekendwerk schrikt u niet af en u houdt van contacten met het publiek.

Onder leiding van lesgevers maken groepen jongeren of volwassenen 2 maal per dag een educatieve boottocht van 3u. Zij leren daarbij meer over water, waterlopen en milieuzorg. Het werk is aangenaam en minder zwaar dan een hedendaagse doorsnee schippersjob, waardoor ook oudere werknemers in aanmerking komen. Regelmatig zijn er vrije dagen en korte vakantieperiodes. We bieden een goede verdienste.

Kandidaturen: zo snel mogelijk via
Telefonisch via Guido Moens op 00 32 (0)475 25 24 65
www.milieuboot.be

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


LESGEVERS EDUCATIEVE MILIEUBOOTTOCHTEN
van 4 september tot 25 oktober 2019 provincie Antwerpen


De Milieuboot zoekt lesgevers voor het begeleiden van de Educatieve Milieuboottochten van 4 september t.e.m. 25 oktober 2019 op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, het Kanaal Bocholt – Herentals en het Albertkanaal met opstapplaatsen in Turnhout, Arendonk, Mol, Geel, Herentals en Antwerpen.

Aan boord van een varend schip breng je als lesgever een interactief programma over water, waterlopen en natuur rond deze waterlopen. Tijdens de weekdagen begeleid je leerlingen van de tweede en derde graad Lager Onderwijs en van de eerste graad Secundair Onderwijs. Op woensdagnamiddag en in het weekend geef je uitleg aan volwassenen, jongerengroepen en individueel geïnteresseerden.

Profiel

  • Je hebt via diploma en/of ervaring kennis van natuur en milieu, in het bijzonder over water en waterlopen – kennis van wetenschappen is een pluspunt
  • Je hebt ervaring met interactief werken met kinderen en volwassenen
  • Je bent creatief en een teamspeler
  • Je vertoont een grote inzet en je ziet er niet tegenop om nieuwe informatie in te studeren
  • Je woont bij voorkeur in de regio van Antwerpen
  • Je bent minstens 2 dagen/week beschikbaar en je bent bereid om ook in het weekend les te geven


De Milieuboot biedt

  • een tijdelijk en deeltijds contract (2 à 4 dagen/week)
  • een verloning op niveau van barema sociaal-cultureel werk - educatieve medewerker
  • de nodige opleiding en informatie


De Milieuboot vzw
De Milieuboot vzw is een milieuorganisatie die zich via verschillende activiteiten en projecten inzet voor een duurzaam en integraal waterbeheer van de Vlaamse rivieren en kanalen. De Milieuboot wil via informatie, educatie en sensibilisatie jongeren en volwassenen bewustmaken en een beter inzicht geven in de waarde en het belang van onze waterlopen, van de ermee verbonden omgeving en van water in het algemeen.
De werking wordt gesteund door het departement Omgeving van de Vlaamse overheid.
Meer info op www.milieuboot.be.

Wil je deel uitmaken van het milieubootteam?
Solliciteer dan met motivatiebrief en cv vóór 1 augustus naar De Milieuboot vzw t.a.v. Kathleen Van Damme, , De Gheeststraat 16, 9300 Aalst. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en een schriftelijke proef.


Wij verwelkomen ook altijd je spontane sollicitatie voor medewerker of vrijwilliger op kantoor of op het terrein. Klik hier voor de informatienota vrijwilligers.