23 mei - 3 juni - Week van de korte keten

Om het duurzame korte keten-verhaal extra in de verf te zetten, organiseert Vlaanderen in samenwerking met verschillende Vlaamse provincies van 23 mei tot 3 juni 2018 de 'Week van de Korte Keten'.

Big Jump - 8 juli 2018

Spring op 8 juli mee voor propere rivieren! We zwemmen, ploeteren en amuseren ons in het water. Er is ook randanimatie voor de kijklustigen. Meer info binnenkort.

Natuur en energie kunnen perfect samen in de Noordzee

Vandaag beslist de federale regering over het nieuw Marien Ruimtelijk Plan (MRP). Dat moet een kader scheppen over de plaats voor scheepvaart, militaire oefeningen, visserij, energie, zandwinning en natuur in de Noordzee. Maar, ondanks de strikte wettelijke bescherming, dreigt de natuur opgeofferd te worden voor andere belangen.

Belgische paling herstelt maar niet

Tien jaar van Europese bescherming heeft vooralsnog niet geleid tot een verbetering van het palingbestand in België. Migratiebarrières, pompgemalen, algemene milieuverontreiniging en habitatverlies blijven de grootste boosdoeners.

10 jaar NMC De Bourgoyen

Het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen viert haar 10de verjaardag op woe 18 april 2018.
Iedereen van harte welkom!

Ontdek hoe de provincie Antwerpen de vissen vooruit helpt in de Wamp

Welke kansen krijgen vissen in de provincie Antwerpen? Kom er meer over te weten op de wereld vismigratiedag op 21 april, aan de mooie Wamp, een ecologisch waardevolle waterloop waar de provincie heel wat maatregelen nam om de levenskansen van vissen te verbeteren. Op 21 april organiseren de provincie Antwerpen, Pidpa en Oud-Turnhout een leerrijk trefmoment langs de Wamp. Iedereen is welkom om 14u.

 < 1  2  3  4  5  >

 • Voorjaar 2018

 • Kanaal Gent-Terneuzen
  Brugse Vaart
  Kanaal Gent-Brugge-Oostende
  Afleidingskanaal van de Leie
  Boudewijnkanaal
  IJzer

 • Najaar 2018

 • Kanaal Leuven-Dijle
  Netekanaal
  Rupel

 • Voorjaar 2019

 • Kanaal naar Charleroi
  Zeekanaal Brussel-Schelde
  Netekanaal
  Albertkanaal