Ergste lijkt vermeden bij grote vervuiling in de Schelde:
"We hopen tot 90 procent van de vissen te redden"

De vissterfte in het Vlaamse deel van de Schelde lijkt voorlopig mee te vallen. Dat meldt de Vlaamse Waterweg aan VRT NWS. Door een vervuiling uit Frankrijk dreigde een groot deel van de vissen er te sterven, maar door verschillende maatregelen lijkt het ergste voorkomen. Al is nog niet alle gevaar geweken. In Frankrijk en Wallonië is de schade aan het visbestand wel erg groot.
(Bron: 26/04/2020 | VRT NWS)

Milieuboot Nieuwbrief | april 2020

In deze nieuwsbrief vind je heel wat tips voor activiteiten in eigen buurt, lees je meer over het Albertkanaal tussen Lanaken en Genk en de Zuid-Willemsvaart en kan je nu al je plaatsje reserveren voor een tocht in het najaar 2020 en het voorjaar 2021.

Alle hens aan dek om vissen in de Schelde te redden

In de Schelde in Oost- en West-Vlaanderen sterven duizenden vissen de verstikkingsdood. Over een lengte van 25 kilometer is alle zuurstof uit het water verdwenen door geloosd afvalwater en bietenpulp uit Frankrijk... (Bron: 22/04/2020 | VRT NWS)

Grote aantallen grutto's tanken bij in de IJzervallei

Voor een bedreigde weidevogel als de grutto is het niet alleen belangrijk dat er voldoende geschikte broedgebieden zijn, maar ook dat er voldoende tussenstops zijn langsheen de trekroute tussen de Lage landen en West-Afrika. De IJzervallei is zo’n hotspot, bewijzen de aantallen grutto’s die er recent geteld werden. (Bron: 21/04/2020 | Natuurpunt)

Update Covid-19 | 15 april 2020

De federale overheid besliste op woensdag 15 april de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid 19 in te dijken te verlengen tot 3 mei. Wij annuleren momenteel de Educatieve Milieuboottochten op week- en weekenddagen tot en met zondag 3 mei. De deelnemers zijn persoonlijk via mail verwittigd. Voor wat betreft de tochten vanaf 4 mei tot en met 7 juni houden wij u verder op de hoogte. Het spreekt voor zich dat wij de richtlijnen van de overheid nauwkeurig opvolgen. Wij betreuren deze annuleringen en hopen u binnenkort terug te mogen verwelkomen op de milieuboot.

Update Covid-19 | 12 maart 2020

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die genomen werden door de federale overheid op donderdag 12 maart 2020 om de verspreiding van het coronavirus Covid 19 in te dijken, zijn wij genoodzaakt de Educatieve Milieuboottochten op week- en weekenddagen vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 3 april te annuleren. De betrokken deelnemers worden per mail verwittigd.

De tochten na de Paasvakantie, vanaf maandag 20 april tot en met vrijdag 5 juni, gaan tot nader order door. Het spreekt voor zich dat wij de richtlijnen van de overheid nauwkeurig opvolgen. Indien de situatie verandert voor wat betreft de tochten na de Paasvakantie, hoort u dat van ons.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  >

 • Najaar 2020

 • Dender
  Zeeschelde

 • Voorjaar 2021

 • Zeeschelde
  Ringvaart om Gent
  Gentse binnenwateren
  Boven-Schelde
  Kanaal Bossuit-Kortrijk

 • De Milieuboot - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20 -