Onderzoek aan boord van de milieuboot voor de Onderzoekscompetentie, Geïntegreerde Proef of Project STEM

Leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs kunnen gebruik maken van de milieuboot om onderzoek uit te voeren op de waterloop in hun buurt in het kader van de Onderzoekscompetentie , Geïntegreerde Proef of een project voor de richting STEM. Kom naar het infomoment op woensdag 5 september 2018 om 13.30u in aan boord van de milieuboot in Mechelen en maak kennis met het concept en de mogelijkheden. U kan het materiaal bekijken en krijgt informatie en tips mee over mogelijke thema’s voor onderzoek. Inschrijven is noodzakelijk.

Natuur en energie kunnen perfect samen in de Noordzee

Vandaag beslist de federale regering over het nieuw Marien Ruimtelijk Plan (MRP). Dat moet een kader scheppen over de plaats voor scheepvaart, militaire oefeningen, visserij, energie, zandwinning en natuur in de Noordzee. Maar, ondanks de strikte wettelijke bescherming, dreigt de natuur opgeofferd te worden voor andere belangen.

Belgische paling herstelt maar niet

Tien jaar van Europese bescherming heeft vooralsnog niet geleid tot een verbetering van het palingbestand in België. Migratiebarrières, pompgemalen, algemene milieuverontreiniging en habitatverlies blijven de grootste boosdoeners.

10 jaar NMC De Bourgoyen

Het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen viert haar 10de verjaardag op woe 18 april 2018.
Iedereen van harte welkom!

Ontdek hoe de provincie Antwerpen de vissen vooruit helpt in de Wamp

Welke kansen krijgen vissen in de provincie Antwerpen? Kom er meer over te weten op de wereld vismigratiedag op 21 april, aan de mooie Wamp, een ecologisch waardevolle waterloop waar de provincie heel wat maatregelen nam om de levenskansen van vissen te verbeteren. Op 21 april organiseren de provincie Antwerpen, Pidpa en Oud-Turnhout een leerrijk trefmoment langs de Wamp. Iedereen is welkom om 14u.

Operatie perforatie - Onthard Vlaanderen!

Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin willen zoveel mogelijk gemeentebesturen, bedrijven, organisaties en individuele burgers aanmoedigen om (openbare) ruimte te ontharden zodat regenwater beter kan infiltreren in de bodem. Dat levert in een dichtbebouwd Vlaanderen heel wat voordelen op: minder overstromingen, minder bodemverdroging, meer verkoeling op hete zomerdagen en extra groen in het straatbeeld. Dat groen zorgt dan weer voor meer biodiversiteit, zuivere lucht en neemt extra water op. Kortom, hoe meer water er in de bodem kan, hoe beter voor onze leefomgeving en gezondheid. ‘Think big, act small’ is de boodschap. Maak met je project kans op de Aquafin-prijs en win een geldprijs om het te realiseren!

 

 < 1  2  3  4  5  6  >

 • Najaar 2018

 • Kanaal Leuven-Dijle
  Netekanaal
  Rupel

 • Voorjaar 2019

 • Kanaal naar Charleroi
  Zeekanaal Brussel-Schelde
  Netekanaal
  Albertkanaal

 • Najaar 2019

 • Kanaal Dessel-Kwaadmechelen
  Albertkanaal
  Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten
  Kanaal Bocholt-Herentals